Marca: Mandžo na radarju Reala

La liga 10. Jun 201412:53 > 13:02

Ljubljana – Italijanski strateg Carlo Ancelotti na klopi Reala naj bi v iskanju novega napadalca spremljal tudi Maria Mandžukića, ki zaradi “slabe komunikacije” s Pepom Guardiolo zapušča vrste münchenskega Bayerna.

Da se je Mario Mandžukić znašel na spisku Realovih želja, piše vedno dobro obveščena Marca, kar novici daje še dodatno težo. Hrvaški reprezentant je pred dnevi javno potrdil tisto, kar je bila že nekaj časa javna skrivnost. Ker se nikakor ne more prilagoditi sistemu Pepa Guardiole, bo poleti zagotovo zapustil Bayern.

NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Mandžo bi kariero utegnil nadaljevati v španski prestolnici, saj Carlo Ancelotti  pospešeno išče konkurenco za Karima Benzemaja in tudi zamenjavo po odhodu Alvara Morate. “To bi odprlo prostor za Mandžukića, katerega se ne omenja prvič v povezavi s prihodom v Real. Pred letom dni se je razpravljalo o njegovem prihodu na mesto Gonzala Higuaina, toda prestop nato kljub temu ni bil realiziran,” piše Marca.

Mandžo je nato ostal v bavarski prestolnici in v vseh tekmovanjih zabil 26 zadetkov. “Mandžukić je izjemen v zračnih dvobojih, kar ga dela enega najboljših napadalcev v Evropi v igri z glavo,” so še zapisali pri Marci, kjer so očitno navdušeni nad Hrvatom.

Mandžukić bi s prestopom v Real znova združil moči z reprezentančnim kolegom Luko Modrićem, s katerim sta si slačilnico v sezoni 2007/08 delila že pri zagrebškem Dinamu.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images