Na pragu veliki prestop: Barca po Suareza

La liga 2. Jul 201413:29 > 16:28

Ljubljana – Pred letom dni je bil v glavni vlogi Gareth Bale, letos bi lahko bil prvo ime poletne tržnice Luis Suarez. Za Urugvajca se zanimajo številni evropski velikani, najresneje Barcelona.

Tretji karierni ugriz Luisa Suareza ni ohladil zanimanja vodilnih mož Barcelone, ki se bodo po pisanju Guardiana v sredo v Londonu sestali z Raulom Sanllehijem, izvršnim direktorjem Liverpoola. Redsi so se očitno odločili prodati nepredvidljivega Suareza, za katerega nameravaj iztržiti blizu 100 milijonov evrov, kolikor tudi znaša njegova odkupna klavzula.

Katalonci naj bi bili za zdaj pripravljeni odšteti 75 milijonov evrov, v celoten posel bi lahko vključili tudi Alexisa Sancheza, ki je menda tudi osebna želja Liverpoolovega menedžerja Brendana Rodgersa.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Pri Barceloni so očitno pripravljeni čakati na Suareza, ki je po ugrizu Giorga Chiellinija dobil avtomatsko prepoved ukvarjanja z nogometom v nadaljnjih štirih mesecih.

Ob predstavitvi Ivana Rakitića je moral športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta odgovarjati tudi na vprašanja o Suarezu. Nekdanji odlični vratar je dejal, da je Urugvajec igralec Liverpoola, a tudi izrazil navdušenje nad opravičilom Chielliniju in njegovo obljubo, da se kaj takega ne bo več ponovilo. Nekateri mediji so celo pisali, da naj bi ravno Barcelona Suarezu predlagala opravičilo.

Luis Enrique bi naslednjo sezono lahko računal na odlično napadalno navezo Neymar-Suarez-Messi, kateri bi hrbet varovala naveza Busquets-Rakitić-Iniesta.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images