Ob Oblaku v Atletico še Mandžukić

La liga 9. Jul 201410:20 > 17:02

Ljubljana – Madridski Atletico krepi svoje vrste pred začetkom naslednje sezone. Ob Janu Oblaku naj bi kariero v španski prestolnici nadaljeval tudi Mario Mandžukić.

Atletico po odhodih Diega Coesta in Thibauta Courtoisa nujno potrebuje okrepitve v napadu in na mestu vratarja. Prvo vrzel naj bi zapolnil Mario Mandžukić, drugo naš Jan Oblak. Vsaj tako pišejo španski in nemški mediji, ki se zanašajo na zanesljive vire blizu obeh klubov.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Finalisti Lige prvakov in aktualni španski prvaki naj bi za slovenskega vratarskega zvezdnika Benfici odšteli okoli 16 milijonov evrov, s čimer bi to postal najdražji prestop v zgodovini slovenskega nogometa. Nekdanji vratar Olimpije naj bi že opravil vse zdravniške teste in celo izpustil uvodni trening lizbonskih orlov, tako da je očitno res tik pred prihodom v Madrid.

Še nekaj milijonov več, okoli 20, pa naj bi Atletico plačal Bayernu za prestop Maria Mandžukića. Hrvaški reprezentančni branilec je v minuli sezoni v majici bavarskega ponosa v vseh tekmovanjih zabil 26 zadetkov, vendar se nikakor ni uspel ujeti s Pepom Guardiolo. Mandžo je že večkrat namignil, da je njegova misija v Münchnu končana (nenazadnje v klub prihaja tudi najboljši strelec Bundeslige, dosedanji član Borussie Robert Lewandowski), očitno pa bo kariero nadaljeval v španski prestolnici.

Čeprav bodo številni klubi z napovedjo odmevnih okrepitev počakali vsaj do konca svetovnega prvenstva, naj bi Atletico Oblaka in Mandžukića predstavil že v naslednjih urah oziroma dnevu ali dveh.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images