Barca dobila zloglasno trojko: Suarez prihaja za 88 milijonov

La liga 10. Jul 201415:17 > 15:18

Ljubljana – Govorice so postale resničnost. Luis Suarez bo kariero nadaljeval pri Barceloni, ki bo Liverpoolu za predčasni odhod najboljšega strelca odštela 88 milijonov evrov. Urugvajec je tako postal tretji najdražji nogometaš v zgodovini nogometa.

Sloveniji zaradi nestabilnih finančnih razmer grozi zloglasna evropska trojka, Barcelona pa je dobila trojko, ki bo grozila preostalim nasprotnikom v španskem prvenstvu in seveda tudi Ligi prvakov. Lionelu Messiju in Neymarju se je po pričakovanjih pridružil Luis Suarez. Čeprav je na svetovnem prvenstvu ugriznil Giorga Chiellinija, to ni ustavilo Kataloncev, ki bodo za prestop plačali 88 milijonov evrov.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Suarez bo ravno zaradi omenjenega izpada na mundialu izpustil začetek vseh tekmovanj (kazen mu bo potekla 26. oktobra), po povratku pa si bo zagotovo hitro izboril mesto v začetni enajsterici ponosa Katalonije.

Prestop sicer uradno še ni potrjen, toda angleški in španski mediji pišejo, da sta si kluba v roke segle v sredo zvečer, vse podrobnosti pa naj bi javnosti predstavila že v kratkem.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images