Kroos potrdil prestop v Real, Di Maria blizu odhoda, Rodriguez blizu prihoda

La liga 14. Jul 201413:22 > 14:14

Ljubljana – Barceloni bo z Luisom Suarezom v glavni vlogi najverjetneje pripadla etiketa največjega prestopa na letošnji poletni tržnici, toda tudi pri Realu očitno ne želijo zaostajati veliko za večnimi rivali.

Prvi večji “ulov” Real na poletni tržnici je aktualni svetovni prvak Toni Kroos. “Izpolnil sem dvoje sanj. Prve so osvojitev naslova svetovnega prvaka, druge pa so te, da bomo od naslednje sezone igral za Real,” je le nekaj trenutkov po koncu finala mundiala v Riu de Janeiru razlagal tako imenovani model sodobnega vezista, ki lahko igra praktično na vseh položajih na sredini igrišča. Kroos je tudi v Braziliji potrdil svojo izjemno kakovost. Ob štirih podajah je zabil dva zadetka, skupno pa na zelenici preživel 690 minut. Kroos je v Bayern, ki bo na svoj račun prejel 25 milijonov evrov odškodnine, prišel pred osmimi leti iz Hanse Rostock.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Glede na pisanje španskih medijev in poznavajoč politiko nakupovanja pa Kroos še zdaleč ne bo edina okrepitev galaktikov. Vse bližje prihodu v špansko prestolnico se zdi tudi James Rodriguez, ki ne skriva svoje silne ljubezni do desetkratnih evropskih prvakov. Po odličnih predstavah v Braziliji je na dlani, da je Monaco premajhen za tako kakovostnega nogometaša kot je izjemni Kolumbijec. V mondeni kneževini so nekaj časa za Kolumbijca zahtevali celo 115 milijonov evrov, sedaj pa le nekoliko omilili svoje zahteve in bojda želijo okoli 85 milijonov. Verjetno bo odškodnina na koncu še kakšen milijon ali dva nižja, v vsakem primeru pa bo Monaco dobro zaslužil, saj je pred letom dni Portu za prihod najboljšega strelca svetovnega prvenstva plačal 45 milijonov evrov. Da prestop res ni več daleč, potrebujejo tudi nedavne besede predsednika Reala, Florentina Pereza: “On je rojen za igranje v Realu.”

Pri Realu bo zelo pestro tudi na strani odhodov. Kljub nesporni kakovosti, naj bi se od vrst španskih velikanov poslovil Angel Di Maria. Argentinec je bil kar nekaj časa pred vrati Juventusa, če gre verjeti španskim medijem, pa se bo preselil v Pariz. PSG naj bi zanj plačal kar 60 milijonov evrov.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images