URADNO: Oblak najnovejša okrepitev Atletica

La liga 16. Jul 201416:19 > 16:22

Ljubljana – Če so morda do danes še obstajali določeni dvomi, teh sedaj ni več. Prestop nadarjenega slovenskega prvaka iz vrst Benfice v madridski Atletico so namreč na svoji uradni spletni strani potrdili aktualni španski prvaki.

Jan Oblak je z Atleticom podpisal šestletno pogodbo. Aktualni španski prvaki bodo za prihod enega najboljših mladih vratarjev na stari celini Benfici odšteli 16 milijonov evrov odškodnine, s čimer je nekdanji vratar Olimpije postal najdražji slovenski nogometaš. Škofjeločan je za seboj pustil tudi Zlatka Zahoviča, ki je leta 1999 iz Porta v Olympiacos prestopil za 13,5 milijona evrov, in Samirja Handanovića, ki se je pred dvema letoma iz Udineseja preselil k Interju za 12 milijonov evrov.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

“Oblak je vratar, ki ga čaka izjemna prihodnost. Na mestu vratarja nam prinaša veliko kakovost. Gre za enega najbolj nadarjenih vratarjev na svetu in veseli smo, da se nam je pridružil. To je zelo vesela novica za naš klub,” je ob tem dejal športni direktor Atletica Jose Luis Perez Caminero.

Spomnimo, da je Oblak še kot golobradi mladenič že leta 2010 iz Olimpije prestopil v Benfico. V Lizboni so ga v naslednjih sezonah posadili Beira-Maru, Olhanenseju, Uniau Leirii in Rio Aveju, v minuli sezoni pa je veliko priložnost dočakal tudi v dresu lizbonskih orlov. Oblak je hitro dokazal nesporen talent in bil sedaj nagrajen z mega prestopom v vrste aktualnih španskih prvakov.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images