Kroos tudi uradno v družbi Cristiana Ronalda

La liga 17. Jul 201411:15 > 17:18

Ljubljana – V zadnji sezoni z naskokom najuspešnejši trije španski klubi pospešeno krepijo svoje vrste pred novo sezono. Barca je pripeljala Luisa Suareza, Atletico Maria Mandžukića in Jana Oblaka, Real pa aktualnega svetovnega prvaka Tonija Kroosa.

Madridski Real po super uspešni lanski sezoni, ki jo je zaznamoval predvsem deseti naslov evropskih prvakov, ne popušča. Florentino Perez je svoji galaktični četi dodal novega člana, ki sliši na ime Toni Kroos. Nemca so mnogi označili za primer sodobnega vezista, ki lahko igra na različnih pozicijah na sredini igrišča, po potrebi zaigra tudi v zadnji vrsti in je še kako učinkovit pred nasprotnikovimi vrati.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Višina odškodnine ni znane, zediniti se ne morejo niti španski in nemški mediji, a verjetno je Real Bayernu odštel med 25 in 30 milijoni evrov. 24-letni vezist je z moštvom iz španske prestolnice podpisal šestletno pogodbo.

“Toniju se zahvaljujemo za vse, kar je naredil v Münchnu. Z njim smo dosegli izjemne uspehe. V Madridu mu želimo vse najboljše,” se je od najuspešnejšega igralca svetovnega prvenstva v Braziliji (merjeno po indeksu Castrol) poslovil  izvršni direktor Bavarcev Karl-Heinz Rummenigge.

Zanimivo, da je Kroos v karieri osvojil že 13 lovorik, tudi Ligo prvakov in svetovno prvenstvo. Galaktiki naj bi ga na Santiago Bernabeuu predstavili že danes.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images