Enrique: Messi, Neymar in Suarez lahko igrajo skupaj

La liga 17. Jul 201415:09 > 17:17

Ljubljana – Luis Enrique je pred težko nalogo, saj mora Barcelono vrniti na zmagovalno pot. Novi trener Kataloncev se že veseli sodelovanja z Lionelom Messijem, Neymarjem in Luisom Suarezom.

Legenda Barcelone Johan Cruyff nad dejstvom, da bomo v naslednji sezoni omenjene tri velemojstre nogometa skupaj spremljali v dresu Barcelone, ni prav navdušen. A Luis Enrique razmišlja drugače. “Vsak trener želi imeti najboljše igralce. Jaz sem navdušen, ker bom lahko računal na trojico Messi, Neymar, Suarez. Več izjemnih nogometašev boljše je,” je dejal Enrique.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

“Vedno gledam, kako bi iz svojih nogometašev izvlekel le najboljše, kar velja tudi za Messija. Nekateri naši nogometaši, tudi Messi, gredo skozi težko obdobje, toda na Messija se vedno lahko zanesete. Za Argentino je na svetovnem prvenstvu naredil nekaj fantastičnih stvari in za mene je daleč najboljši nogometaš na svetu. On je vzor za številne druge nogometaše,” je novi trener Barcelone hvalil svojega prvega zvezdnika.

Enrique bo brez dvoma v ekipi pustiti svoj rokopis, hkrati pa ne bo pozabil na igro, ki je Barcelono krasila v zadnjih letih. “Poskušali bomo ostati zvesti samim sebi, vendar narediti ekipo, ki ni predvidljiva. Želimo preizkusiti nekatere druge koncepte in taktike, da bi presenetili nasprotnike,” je še dodal Enrique.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images