Na debi Oblaka bo treba še počakati, Mandžo že debitiral

La liga 7. Avg 201413:34 > 13:36

Ljubljana – Najdražji vratar v zgodovini španskega prvenstva Jan Oblak bo moral zaradi neprijetne poškodbe, ki ga muči že dalj časa, še malce počakati na debi v dresu madridskega Atletica, medtem ko je napadalec Mario Mandžukić v majici colchonerosov debitiral proti Galatasarayju.

Jan Oblak se že nekaj časa muči z razpoko v mišici v delu medeničnega obroča in za zdaj prav nič ne kaže, da bi se lahko vrnil ne zelenice. Zadnjo tekmo je odigral 18. maja v finalu portugalskega pokala proti Rio Aveju (1:0), nato pa večino časa preživel na različnih terapijah, ki še niso obrodile sadov.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Oblak tako še naprej čaka na debi v dresu madridskega Atletica, ki ga je za 16 milijonov evrov odkupil od Benfice. Diego Simeone na pripravljalnih tekmah priložnost namenja Miguelu Angelu Moyi, ki naj bi branil tudi na obeh tekmah španskega superpokala 19. in 22. avgusta proti mestnemu rivalu Realu (obe tekmi si boste v živo lahko ogledali na Sport Klubu).

Kdaj bo Oblak zasedel svoje mesto med vratnicama, si ne upa napovedati niti Simeone. Odlični strateg pravi, da je to vprašanje za zdravniško službo.

Je pa na drugi strani za Atletico debitiral Mario Mandžukić, vendar proti Galatasarayju, kot praktično vsi igralci na igrišču, ni pokazal kaj veliko. Mreži sta mirovali vseh 90 minut, soigralci pa so hrvaškega reprezentanta poskušali zaposliti predvsem z visokimi podajami v kazenski prostor, vendar brez omembe vrednega uspeha.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images