Simeone pred derbijem: Nikoli v Real ali Barco

La liga 12. Sep 201415:02 > 16:08

Ljubljana – Napetost pred sobotnim velikim mestnim derbijem med Realom in Atleticom je na vrhuncu. Trener colchonerosov Diego Simeone pa je še enkrat več izrazil svojo pripadnost klubu iz Vicente Calderona.

V soboto si za ogrevanje ob 16:00 na SK 1 v živo sprva oglejte obračun med Barcelono in Athleticom, ob 20:00 pa sledi veliki vrhunec: madridski mestni derbi med Realom in Atleticom. Že tretji letošnji mestni obračun dveh velikanov iz španske prestolnice. Prvi se je končal brez zmagovalca, drugi z zmago Atletica, kako bo v tretje, od 20:00 naprej spremljajte v živo na SK 3.

A še preden bo šlo zares, je malce olja na ogenj prilil Diego Simeone. Kontroverzni Argentinec pravi, da je njegov Atletico podoben Napoliju iz časov Diega Armanda Maradone. “Navijači se poistovetijo z našimi napori in našo posvečenostjo. Mi smo ekipa ljudi, kot Maradonin Napoli,” meni El Cholo.

Če številni trenerji komaj čakajo na povabilo Reala ali Barcelone, Simeone ponudba enega od dveh največjih španskih klubov ne bi premamila. “Morda sem nor, toda nikoli ne bi treniral Reala ali Barcelone. To bi bilo neumno. Jaz sem navijač Racinga in Atletica. Kot navijač Racinga, nikoli ne bi treniral Independiente. Tako tudi nikoli ne bi postal trener Reala ali Barcelone,” v svojem slogu dodaja Argentinec.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images