Navijačem Reala je prekipelo

La liga 14. Sep 201410:34 > 10:36
Ljubljana – Po porazu na mestnem derbiju proti Atleticu je navijačem Reala dokončno prekipelo. Izžvižgali so kapetana Ikerja Casillasa in zahtevali odhod predsednik Florentina Pereza.


Madridski Real ima po treh krogih španskega prvenstva na svojem računu vsega tri točke. Po porazu v San Sebastianu je aktualne evropske prvake na kolena spravil še mestni tekmec Atletico. Prvenstvo se je komaj začelo, galaktiki pa za Barcelono že zaostajajo velikih šest točk. 
Navijači enega glavnih krivcev za zadnja dva poraza vidijo v legendarnem kapetanu Ikerju Casillasu. San Iker vse od konflikta z Josejem Mourinhem, ko ga je slednji v času vodenja Reala posadil na klop, ne najde svoje stare forme. “Odgovoril jim bom na najboljši način, dobrimi igrami,” je po žvižgih na svoj račun dejal Casillas, ki bi ga številni zamenjali s Keylorjem Navasom
Ko so po koncu srečanja zbrani novinarji Pepeja povprašali za mnenje, jim je odgovoril: “Navijači imajo vedno prav.” Dovolj zgovorno. 
Navijači vse glasnejše zahtevajo tudi odhod Florentina Pereza. Arhitekt galaktikov je poleti pripeljal Tonija Kroosa in Jamesa Rodrigueza, klub pa sta zapustila Angel Di Maria in Xabi Alonso.
Žvižgi za “nedotakljivega” Ikerja in vzkliki “Florentino, odidi” so dovolj za alarm v taboru Reala. Tega se dobro zaveda tudi Carlo Ancelotti, ki za zdaj miri strasti: “To je šele začetek prvenstva, popravili bomo situacijo. Trenutno plačujemo za napake, ki smo jih naredili.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images