Poker Ronalda: Brez soigralcev mi ne bi uspelo

La liga 24. Sep 201414:49 > 25. Sep 2014 9:11

Ljubljana – Madridski Real je po nekoliko slabšem začetku sezone v zadnjem tednu dni trem nasprotnikom nasul kar 18 zadetkov. Ob strelskih vajah galaktikov je bil po pričakovanjih v prvi vrsti Cristiano Ronaldo (osem zadetkov), ki se po štirih doseženih golih proti Elcheju ni pozabil zahvaliti soigralcem.

“Trikrat ali štirikrat sem v karieri zabil štiri zadetke na eni tekmi. To mi ne bi uspelo brez pomoči soigralcev, ki so mi idealno podajali. Žogo sem vzel kot bi jo poklonil svojemu sinu,” je po novi zmagi in novih zadetkih dejal Cristiano Ronaldo. Portugalec je v letošnji sezoni skupno zabil 12 zadetkov, samo na zadnjih treh tekmah se je osemkrat vpisal med strelce. Skupno je za kraljevi klub na 254 tekmah zabil že 264 golov. Prvi strelec Reala vseh časov Raul (pred Ronaldom ima še 59 zadetkov prednosti) je vse bližje …

Galaktiki so z novo zmago prednost pred Barcelono znižali na tri točke, toda Katalonci se lahko že danes, ko ob 22:00 gostujejo pri Malagi (v živo na SK 1), znova odlepijo na šest točk.

Carlo Ancelotti je proti Elcheju na zelenico po pričakovanjih postal nekoliko premešano postavo. Med drugim je Ikerja casillasa v vratih zamenjal Keylor Navas. “Premešana postava je stvar trenerja, toda potrebno je menjati, da bi se igralci odpočili za tisto kar prihaja. To je dobro za ekipo, moramo biti v najboljši formi skozi celotno leto,” je dejal CR in okoli vratarskega vprašanja dodal: “Ni potrebno, da vseskozi govorimo o tem. Iker in Keylor sta najboljša vratarja v ligi. Ta tema ni več zanimiva, mislim, da je to vprašanje sedaj končano. Ljudje so menda spoznali, da je Iker zelo pomemben za našo ekipo in celoten klub.”

Ronaldo je znova odgovarjal tudi na vprašanja o povratku na Otok. “To so vse špekulacije. Razmišljam le o Realu, osredotočen sem na sezono in nima smisla govoriti o prihodnosti,” je bil jasen Ronaldo in potrdil, da so poškodbe že pozabljene: “Nimam več bolečin, toda potrebujem še nekaj časa, da bom spet tisti stari Ronaldo. Nisem šel skozi priprave, vendar sem poln samozavesti.”

Ancelotti: Vedno je na pravem mestuNovo izjemno predstavo prvega zvezdnika je pohvalil tudi Ancelotti: “Njegovi gibi so zelo hitri, zato vedno preseneti nasprotnika. Vedno se znajde v pravem položaju, saj ima neverjeten dar za gibanje. Trenutno je zelo motiviran in kot vidite dosege ogromno zadetkov.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images