Iniesta: Suarez bo pripravljen na El Clasico

La liga 14. Okt 201412:26 > 12:27

Ljubljana – Luis Suarez je z dvema zadetkoma v dresu urugvajske reprezentance na prijateljskem srečanju proti Omanu potrdil, da bo več kot pripravljen za uradni povratek na nogometne zelenice. Da se bo nekdanji napadalec Liverpoola vrnil v stari formi, je prepričan tudi Andres Iniesta.

Luisa Suareza še manj kot dva tedna ločita od konca štiri mesečne prepovedi nastopanja na uradnih tekmovanjih. Če gre soditi po prijateljski tekmi Urugvaja proti Omanu, potem se bo odlični napadalec na zelenice vrnil v odlični formi. Suarez je zabil dva zadetka in potrdil, da bo več kot pripravljen za El Clasico, na katerem naj bi prvič zaigral v dresu ponosa Katalonije.

“Suarez deluje zelo dobro. Zanj ni bilo lahko, da je le treniral, igrati pa ni smel. Toda je zelo motiviran, da da vse od sebe, in predvsem vesel, da bo konec kazni,” tudi Andres Iniesta ne dvomi, da Suarez prav veliko časa za povratek v staro formo ne bo potreboval: “Zelo dobro je treniral. Dobro se počuti in ne dvomim, da bo pripravljen za srečanje proti Realu, toda na koncu je odločitev trenerjeva.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images