Suarez: Stoodstotno sem pripravljen na El Clasico

La liga 16. Okt 201410:43 > 10:44

Ljubljana – Luis Suarez se počasi vrača na veliki oder. Urugvajec je iz rok nekdanjega trenerja Liverpoola Kennyja Dalglisha v Barceloni prejel zlati čevelj, ki si ga je prislužil še kot član Liverpoola, in napovedal, da bo za uradni debi v majici katalonskega velikana – veliki derbi z Realom – več kot pripravljen. El Clasico naslednjo soboto ob 18:00 v živo na Sport Klubu!

Ob Luisu Suarezu je prestižno nagrado za najboljšega evropskega strelca dobil tudi Cristiano Ronaldo, ki naj bi po nekaterih zahteval lastno podelitev. Organizatorji niso želeli delati iz muhe slona in sprva nagrado podelili Portugalcu, sedaj pa še Urugvajcu. Suarez je v lanski sezoni še kot član Liverpool zabil kar 31 ligaških zadetkov.

Vse od konca mundiala je odlični strelec član Barcelone, za katero seveda še ni zaigral zaradi vampirskega ugriza Giorgia Chiellinija. Bržkone bo Suarez za Barcelono debitiral ravno na velikem derbiju proti madridskemu Realu, če ga bo trener Luis Enrique seveda postavil v moštva, v kar pravzaprav nihče ne dvomi.

“Lepo je prejeti takšne nagrade na individualnem nivoju, vendar tega ne bi dosegel brez dela celotne ekipe,” se Suarez ni spomnil zahvaliti nekdanjim soigralcem pri Liverpoolu in nagrado posvetil svoji ženi in otrokoma.

Da je pripravljen na vrnitev na zelenice, je Suarez potrdil z dvema goloma na nedavni reprezentančni tekmi. Pričakovanja pred enim najspektakularnejših El Clasicov v zadnjem času pa so še narasla. Cristiano Ronaldo in kompanija na eni strani, na drugi pa Lionel Messi, Neymar, Suarez, …

“Sedaj sem pripravljen za igranje na katerikoli tekmi. Pred tekmama za reprezentanco še nisem bil povsem pripravljen, sedaj pa sem 100 odstoten,” je zagotovil Suarez in sklenil: “El Clasico? Nogometaš mora vedno biti pripravljen. Debitirati na Santiago Bernabeuu bi bilo lepo.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images