Bale v Man United za rekordnih 114 milijonov?

La liga 29. Okt 201413:10 > 30. Okt 2014 9:11

Ljubljana – Morda gre zgolj za novinarski trač, ki jih sploh na Otoku ni malo, vendar kar nekaj angleških medijev se je razpisalo, da bi se Gareth Bale iz Reala utegnil preseliti v Manchester United za rekordnih 114 milijonov evrov.

Do prestopa bi lahko prišlo že v zimskem prestopnem roku, čeprav je pred sklenitvijo posla še ogromno če-jev. Angleški mediji pišejo, da bo Manchester United za Valižana ponudil od 95 milijonov pa vse tja do skoraj neverjetnih 114 milijonov evrov. Če bi Real pristal na prestop, bi Bale na Old traffordu na teden prejemal kar 320 tisoč funtov.

Otoški mediji dodajajo, da Carlo Ancelotti ne bi imel prav nič proti prodaji hitronogega nogometaša, čeprav ob vsaki priložnosti poudarja njegovo pomembnost za moštvo. Italijan naj bi bil najbolj nezadovoljen z gibanjem Bala, ko ima Real žogo. Na njegovem mestu je v zadnjem času večkrat zaigral Isco in odlično izkoristil svojo priložnost. Na sredini igrišča Ancelotti najbolj zaupa še Toniju Kroosu, Luki Modriću, Jamesu Rodriguezu in seveda Cristianu Ronaldu, ki pa se večkrat preseli v samo konico napada.

Novi menedžer rdeči vragov Louis van Gaal je poleti porabil kar 200 milijonov evrov, po nekaterih informacijah pa bo imel že pozimi na voljo še vsaj novih 150 milijonov. Ob Balu naj bi si Nizozemec ekipo želel okrepiti tudi s Kevinom Strootmanom (Roma), Miralemom Pjanićem (Roma), Arturom Vidalom (Juventus) in Matsom Hummelsom (Borussia Dortmund).

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images