Pep: V Barcelono nikoli več

La liga 11. Nov 201412:38 > 13:39

Ljubljana – Čeprav se zarečenega kruha največ poje, kot pravi star slovenski pregovor, je Pep Guardiola odločen, da nikoli več ne bo vodil Barcelone, s katero je v preteklosti dosegal izjemne uspehe.

Potem ko je dres Barcelone kot igralec nosil kar 11 sezon, je Pep Guardiola leta 2008 sedel še na klop katalonskega giganta. Nekdaj odlični vezist je z Barcelono osvojil praktično vse, kar se je osvojiti dalo. Klub je med drugim popeljal do treh zaporednih naslovov španskega prvaka, dvakrat je osvojil tudi Ligo prvakov, po sezoni 2011/12 pa kljub velikim uspehom odšel novim izzivom naproti.

Njegov legendarni status in predvsem nekoliko slabši rezultati v zadnjih sezoni ali dveh se vse več navijačev sprašuje, ali se bo Guardiola vrnil na klop in s klubom znova začel pisati novo uspešno zgodbo. Osrednji igralec zgodbe pravi, da se to ne bo zgodilo.

“Ne. Nimam se namena vračati in znova postati trener Barcelone. Verjamem v določena obdobja v nogometu in verjamem, da je moje v tem klubu končano. Nekega dne se nameravam vrniti živeti v Barcelono, saj ima moja žena tam službo, kdaj pa se bo to zgodilo, v tem trenutku težko napovem,” je bil jasen Guardiola.

Brez dvoma si večina navijačev ponosa Katalonije želi, da bo čez nekaj let spremenil svoje mnenje …

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images