Wenger: Zadetki Ronalda bodo vplivali na moralo Messija

La liga 17. Nov 201411:58 > 12:04

Ljubljana – Arsene Wenger je prepričan, da bo odlična forma Cristiana Ronalda vplivala na moralo Lionela Messija, še posebej, če bo Argentinec pri Barceloni večino časa res igral na krilnem položaju.

Cristiano Ronaldo je po nekoliko slabšem začetku nove klubske sezone z Realom v zadnjem času vse boljši. Tako Portugalec kot kraljevi klub igrajo izjemno in meljejo vse pred seboj. Ronaldo je v vseh tekmovanjih zabil že 25 zadetkov, medtem ko jih je Lionel Messi “zgolj” 11. Arsene Wenger je prepričan, da bi omenjeno dejstvo lahko močno vplivalo na prvega zvezdnika Barcelone.

“Ko Messi vidi, koliko zadetkov več dosega Ronaldo, bo to vplivalo na njegovo moralo,” je prepričan strateg Arsenala: “Na krilu ne more dosegati svojega povprečja zadetkov. Dolgoročno ne bo srečen.”

“Najboljši igralec ima moč v klubu. Trenerja lahko naredi boljšega, če je prava kemija med njima. Torej če mu pozicija ne ustreza, je na slabšem celotna ekipa,” dodaja francoski strokovnjak.

Barcelona v naslednjem krogu španskega prvenstva gosti Sevillo (v soboto ob 20:00 v živo na SK 2), medtem ko se bo Real odpravil na gostovanje k Eibarju (v soboto ob 18:00 v živo na SK 2).

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images