Hud udarec za Real: Modrić odsoten do februarja

La liga 18. Nov 201411:00 > 11:00

Ljubljana – Hrvaški vezist Luka Modrić bo zaradi poškodbe, ki jo je staknil na kvalifikacijski tekmi proti Italiji (1:1), odsoten vse do sredine februarja, kar bo velike skrbi povzročalo predvsem trenerju Reala Carlu Ancelottiju.

Po prvih napovedih naj bi se Luka Modrić vrnil po treh ali štirih tednih mirovanja, podrobnejši pregledi pa so pokazali, da je poškodba vse prej kot nedolžna. Odlični hrvaški vezist si je natrgal mišico na levi nogi, ob tem pa si poškodoval še tetivo, kar pomeni, da bo moral Modrić počivati vse do sredine februarja.

Modrić bo tako prisiljen izpustiti lepo število tekem madridskega Reala, ki je v tem trenutku v odlični formi. Hrvaški reprezentant bo ostal tudi brez nastopa na decemberskem svetovnem klubskem prvenstvu pa tudi januarskega El Clasica, na zelenice naj bi se vrnil za prvo tekmo osmine finala Lige prvakov.

Kdo bo zamenjal Modrića?Španski mediji se že sprašujejo, kdo bo v osrčju zvezne vrste Reala zamenjal izjemnega Modrića. V prvi vrsti bosta več priložnosti za igro najverjetneje dobila Sami Khedira in Asier Illarramendi, še bolj pa se izpostavlja vse boljši Isco.

Španski reprezentant v zadnjem času igra izjemno, odlično formo je potrdil tudi z evrogolom na zadnji kvalifikacijski tekmi proti Belorusiji, tudi sicer pa postaja vse večji ljubljenec navijačev belega baleta.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images