Messi namignil odhod: Kaj bo prinesla prihodnost, bomo videli

La liga 19. Nov 201412:57 > 13:00

Ljubljana – Lojalnost Lionela Messija do Barcelone nikoli ni bila sporna, Argentinec je večkrat poudaril, da bo v Kataloniji preživel celotno kariero, v enem od zadnjih pogovorov s sedmo silo pa obrnil ploščo in presenetil z izjavo, da se nikoli ne ve, kaj bo prinesla prihodnost. Razlog za skrb navijačev ponosa Katalonije?

Verjetno je v zadnjem desetletju (16. oktobra je minilo točno 10 let od debitantskega nastopa za člansko ekipo Barcelone) Lionel Messi na svoj naslov dobil številne ponudbe največjih klubov, vendar prav nobena ni padla na plodna tla. Argentinski velemojster je vselej zatrjeval, da ga drugi klubi ne zanimajo, saj mu srce na klubski ravni bije samo za Barcelono. Tudi v klubu so svojemu prvemu zvezdniku večkrat izkazali naklonjenost in zdelo se je, da dejansko ne obstaja možnost, da bi Messi kdajkoli lahko zaigral v drugi sredini, vsaj kar se tiče Evrope.

Slabi rezultati skrhali idilične odnose?A časi se spreminjajo in tako tudi Messi očitno ni več 100 odstotno zavezan misli, da bi kariero končal pri Barceloni. Nekoliko slabši rezultati Kataloncev v zadnjem času gotovo ne navdušujejo Messija, ki v letošnji sezoni tudi sam ne navdušuje v tolikšni meri kot v preteklosti.

“Trenutno razmišljam le o sedanjosti. Želim si dobre sezone in osvajati naslove, ki si jih želimo vsi v klubu. To je vse, o drugih stvareh ne razmišljam. Kaj bo prinesla prihodnost, boom videli,” je medijske polemike v pogovoru za argentinski Ole sprožil Messi: “V nogometu se stvari hitro spremenijo. Vselej sem trdil, da bi za vedno rad ostal pri Barceloni, vendar se stvari včasih ne razpletejo po željah. Če bi bilo odvisno samo od mene, bi ostal pri Barceloni. Ampak, kot sem dejal, stvari se vedno ne odvijajo po načrtu, sploh pa v nogometu, kjer se številne stvari neprestano spreminjajo. Vse skupaj je zapleteno, zaradi trenutnega dogajanja pri Barceloni pa še toliko bolj.”

Barcelono je na začetku leta pretresla afera, ko je moral zaradi finančnih malverzacij odstopiti predsednik Sandro Rosell, sodišče je moral zaradi davčne utaje večkrat obiskati tudi Messi … Bi se res lahko zgodilo, da bi eden najboljših nogometašev vseh časov zapustil Camp Nou?

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images