Aguero bo Messija poskušal privabiti v City

La liga 3. Dec 201416:15 > 04. Dec 2014 9:53

Ljubljana – Lionel Messi ostaja član Barcelone, govorice o njegovem odhodu pa kar nočejo in nočejo potihniti. Kapetana argentinske reprezentance bo v odhod iz Katalonije poskušal prepričati tudi rojak Sergio Aguero, ki Messija vabi v Manchester City.

Na svetu ni veliko klubov, ki bi si bili sposobni privoščiti Lionela Messija. Morda govorimo o največ peterici eminentnih evropskih velikanov, mednje brez dvoma sodi tudi Manchester City. Sinje-modri po uspehih morda niso na ravni Barcelone, Reala, Manchester Uniteda in ostalih, a po debelini denarnice prav zagotovo sodijo med največje klube na planetu.

Zaradi bogatih arabskih lastnikov imajo pri Cityju praktično neomejena sredstva za nakup novih igralcev. V prid klubu iz Manchester pa govori še nekaj dejavnikov. Mednje sodijo tudi Sergio Aguero, Messijev reprezentančni soigralec in odličen prijatelj, pa Pablo Zabaleta, Martin DeMichelis (prav tako Messijeva reprezentančna kolega) in Txiki Begiristain ter Ferran Soriano, ki sta pred prihodom v City delovala pri Barceloni.

“Težko ga bo prepričati, vendar bom kljub temu poizkusil. Bilo bi fantastično, če bi vsi najboljši igralci na svetu igrali v Angliji,” je dejal Aguero, ki se seveda ne bi branil, da bi tudi v klubu združil moči z Messijem.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images