Messi in Ronaldo bi v Italiji težje zabijala

La liga 9. Dec 201412:14 > 12:14

Ljubljana – Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta minuli konec tedna znova pokazala, zakaj sta v zadnjih letih z naskokom najboljša nogometaša na planetu. Eden in drugi sta zabila hat-trick, kljub temu pa očitno še nista povsem prepričala Fernanda Llorenteja.

Težko je verjeti, da bi Manuel Neuer v konkurenci Cristiana Ronalda in Lionela Messija uspel slaviti v obračunu za Zlato žogo. Kljub nespornem mojstrstvu vratarja nemške reprezentance in Bayerna, se zdi, da proti zvezdnikoma Reala in Barcelone nima pravih možnosti. Portugalec in Argentinec sta znova navdušila minuli konec tedna, ko sta se po trikrat vpisala med strelce.

Brez dvoma najboljša nogometaša na svetu zadnjih nekaj let pa po mnenju Fernanda Llorenteja v Italiji ne bi bila tako uspešna. “Messi in Ronaldo sta igralca z drugega planeta, toda želel bi ju videti v Italiji,” je dejal napadalec Juventusa in pristavil: “Obrambe so tu zelo čvrste z veliko igralci, ki stojijo za žogo, zato bi tukaj težje zabijala gole.”

Glede na statistiko Ronalda in Messija v vseh tekmovanjih, verjetno ni prav veliko poznavalcev nogometa, ki bi se strinjalo z Llorentejem …

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images