Neymar: Seveda pogrešamo Messija

La liga 7. Okt 201312:00 > 13:15

Barcelona – Katalonski velikan je v soboto vpisal še osmo zaporedno
zmago na začetku španskega prvenstva, čeprav je prvi zvezdnik ekipe
Lionel Messi zaradi poškodbe še naprej na stranskem tiru.

Madridski Real se je znova moral pošteno potruditi za tri točke, Barcelona in Altetico Madrid pa na drugi strani nadaljujeta mrtvi tek na vrhu lestvice. Katalonci so do novih treh točk prišli z gladko zmago proti Valladolidu (4:1). Na prvi pogled se odsotnost Lionela Messija ni prav veliko poznala, toda Brazilec Neymar je po tekmi razkril, da v ekipi še kako pogrešajo prvega zvezdnika.

Argentinec bo odsoten še kakšen teden ali dva, a njegova odsotnost Blaugrani ni preprečila, da bi med tednom v gosteh odpravili Celtic, za vikend pa še Valladolid. Neymar je kljub temu potarnal nad odsotnostjo Messija. “Pogrešamo ga. Messi je vedno zelo pomemben. Za vse nas je najboljši igralec na planetu,” je dejal strelec zadnjega zadetka proti Valladolidu.

Mladi Brazilec se v napadu vse bolje razume tudi z Alexisom Sanchezom, ki je ob odsotnosti Messija dobil nekoliko več prostora. “Zelo zadovoljen sem s predstavo celotne ekipe. Alexis me res vse bolj razume, toda na prvem mestu je vedno ekipa.

Barcelono naslednja tekma v španskem prvenstvu čaka 19. oktobra, naslednjih nekaj dni je namreč rezerviranih za kvalifikacijske obračune.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images