Torres se vrača na kraj zločina

La liga 25. Dec 201417:58 > 26. Dec 2014 10:27
Ljubljana – Ko je v dresu madridskega Atletica zabijal kot po tekočem traku, so mu mnogi napovedovali izjemno kariero, tudi pri Liverpoolu je navduševal navijače, po prestopu v Chelsea pa je šlo vse le še navzdol. Fernando Torres se bo med “žive” poskušal vrniti tam, kjer se je vse skupaj začelo – na Vicente Calderonu v dresu svojega matičnega kluba.
Ljubljenec navijačev madridskega Atletica se vrača domov. Po poročanju španskih medijev je le še vprašanje časa, kdaj bo povratek Fernanda Torresa na Vicente Calderon tudi uradno potrjen. “El Nino” se je v zadnji sezoni mučil pri Chelseaju, od kjer je nato kot posojen igralec odšel k Milanu, a tudi pod vodstvom Filipa Inzaghija v prvi polovici nove sezone ni doživel pričakovanega preporoda.
Ker vrnitev v London ni prišla v poštev, se je hitro začelo govoriti o povratku v Atletico. Direktor aktualnih španskih prvakov Miguel Angel Gil ni veliko okleval, na božični večer se je za prestop dogovoril z vsemi vpletenimi stranmi. Chelsea se bo tako le rešil neučinkovitega napadalca, v Milan se bo preslil Alessio Cerci, navijači Atletica pa se bodo razveslili povratka Torresa, ki je bil že pri 19-letih tudi kapetan svojega matičnega kluba.
Torres je bil že nekaj časa prva želja Diega Simeoneja, s katerim sta si pred leti tudi delila slačilnico. Ni dvoma, da Torres niti približno ni v formi, ko je blestel v prvem obdobju pri Atleticu in nato tudi Liverpoolu, a prav tako ni dvoma, da se še vedno izjemni napadalec v staro formo lahko ravno pod vodstvom karizmatičnega El Chola na “svojem” Vicente Calderonu.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images