Torres tudi uradno znova v Atleticu

La liga 29. Dec 201412:40 > 13:21

Ljubljana – Čeprav tudi pred dnevi ni bilo dvoma, je v ponedeljek tudi uradno potrjeno, da se Fernando Torres po sedmih letih igranja v tujini vrača v madridski Atletico. Se bo Španec pred svojimi navijači vrnil v staro ubijalsko formo?

Fernando Torres se je po neuspešni avanturi pri Chelseaju med žive poskušal vrniti v majici Milana, a tudi na Apeninskem polotoku je bil daleč od časov, ko je navduševal v majici Atletica in kasneje Liverpoola. Španec se sedaj po sedmih letih vrača v matični klub, ki si je odličnega napadalca sposodil od kluba iz svetovne prestolnice mode do leta 2016.

Torres je za Atletico igral med letoma 2001 in 2007 (debitiral je pri 17-letih, kasneje pa bil tudi kapetan), v tem času pa na 244 tekmah zabil 91 zadetkov. Iz Španije se je nato preselil na Otok k Liverpoolu, kjer je igral verjetno celo svoj najboljši nogomet v življenju, po prestopu k Chelseaju pa se je povsem izgubil in bil le še bleda senca nekoč izjemnega napadalca. Torres je za Milan na desetih tekmah Serie A zabil vsega en zadetek.

Debi proti Realu?V kolikor bo uspešno prestal zdravniške preglede, v kar sicer nihče ne dvomi, bi Torres za aktualnega španskega prvaka lahko debitiral 7. januarja v osmini finala španskega kraljevega pokala proti mestnemu tekmecu Realu. Sanjski povratek ali nadaljevanje agonije?

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images