Kaj se dogaja pri Barci? Odšla Zubizarreta in Puyol

La liga 5. Jan 201520:39 > 20:43
Ljubljana – Barcelona išče novega športnega direktorja, potem ko je predsednik Josep Maria Bartomeu pokazal vrata Andoniju Zubizarreti. Iz kluba odšel tudi legendarni Carles Puyol.
Predsednik Josep Maria Bartomeu se je odločil prekiniti pogodbo z Andonijem Zubizarreto, ki se mu zahvaljujemo za prednost in profesionalizem v zadnjih štirih letih, kolikor je opravljal to delo,” so ob razhodu z nekdanjim odličnim vratarjem zapisali pri Barceloni. Andoni Zubizarreta je bil s Katalonci pogodbeno vezan do leta 2016, zakaj se mu je Josep Maria Bartomeu za sodelovanje zahvalil že leto pred iztekom, (uradno) ni znano.
Veliko več je neuradnih različic, ki govorijo, da naj bi se predsednik Zubizarrete znebil zarad bližajočih se predsedniških volitev, na katerih se bo spopadel z Joanom Laporto. Kritiki so nekdanjemu vratarju očitali slabo poslovanje na tržnici. Od Douglasa, Thomasa Vermaelna pa tudi neprepoznavnega Luisa Suareza, če zraven prištejemo še Luisa Enriqueja, ki podobno kot njegov predhodnik Gerardo Martino le s težavo sledi visokim klubskim ciljem, potem za marsikoga odločitev Bartomeua ni presenetljiva. 
Odšel še Puyol

Če odhod Zubizarrete niti ni bilo tako nemogoče napovedati, to niti približno ne velja za slovo Carlesa Puyola. Dolgoletni kapetan se je po koncu igralske kariere preselil v klubske pisarne, kjer je zdržal vsega dobre tri mesece. Številni so ga že videli kot zamenjavo za Zubizarreto, a Puyol se očitno ne vidi v klubski viziji. Tudi njegov odhod ostaja zavit v tančico skrivnosti, saj so navijači razen klasičnih vljudnostnih fraz, da je hvaležen klubu za vse, ostali brez dodatnih pojasnil. Le kaj se kuha na Camp Nouu?

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images