Xavi rešil Messija pred kaznijo Enriqueja

La liga 7. Jan 201516:41 > 16:42

Ljubljana – Na dan prihajajo nove razsežnosti zadnjih težav pri Barceloni. Španske časopisne stolpce danes v največji meri polni zgodba o domnevni kazni, ki jo je za Lionela Messija pripravil Luis Enrique, uresničitev le te pa preprečil Xavi.

Pri Barceloni vre. Navzven je vse mirno, španski mediji pa iz dneva v dan na plan potiskajo nove teorije zarot. Chelsea naj bi tako že stopil v stik z očetom Lionela Messija, za trenerja Luisa Enriqueja bi lahko bil usoden že vsak naslednji poraz in tako naprej. Med drugim so se novinarski kolegi iz Pirinejskega polotoka dokopal tudi do informacij o začetku disciplinskega postopka, ki naj bi ga za Messija zahteval Enrique, ker je izpustil odprti trening. Argentinec je pred pokalno tekmo z Elchejem že treniral s soigralci, spor pa so vsaj za silo pomirili kapetani Xavi Hernandez, Andres Iniesta in Sergio Busquets.

Slednji naj bi trenerja prepričali, da bi s kaznijo še poslabšal celotno situacijo. Vodilni možje kluba so na drugi strani predlagali sestanek vseh vpletenih strani na Camp Nouu, kjer naj bi poskušali zakopati bojno sekiro med Messijem in Enriquejem. A če gre verjeti španskim medijem, bo to vse prej kot enostavna naloga.

Enrique se je udeležil novinarske konference pred srečanjem z Elchejem, vprašanj ni manjkalo, po pričakovanjih so bila večina v povezavi z Messijem, toda nekdanji vezist se je v večini primerov držal bolj kot ne političnih odgovorov. “Čutim, da me klub in igralci podpirajo. Nimam nikakršnih dvomov. Še naprej bom delal tako kot do sedaj. Nisem tu, da bi komentiral vaše novice,” je bil jasen Enrique, o odnosu s prvim zvezdnikom ekipe pa je dodal naslednje: “Messi? Od samega začetka imam z vsemi enak odnos. Vsi skupaj se poznamo malce bolje in ohranjamo enake odnose. Nič se ni spremenilo.”

Trener Barcelone se ni izognil niti vprašanju o spornem disciplinskem postopku. “Odmikam se od vseh komentarjev, tega, kar se govori, ne bom niti potrdil niti zanikal,” je dejal Enrique in vsaj za silo poskušal pomiriti situacijo, čeprav je več kot jasno, da so odnosi znotraj ekipe precej skrhani.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images