Messi: Ne vem, kje bom igral naslednje leto

La liga 13. Jan 201510:32 > 10:32

Ljubljano – Čeprav se je zdelo, da je pomembna zmaga Barcelone proti Atleticu vsaj za silo pomirila strasti v Kataloniji, jih je Lionel Messi le dan kasneje znova razburkal. “Ne vem, kje bom igral naslednje leto,” je izjava, ki je znova vnesla nemir v vrste navijačev Barcelone.

Prejšnji teden naj bi Lionel Messi od vodilnih mož Barcelone celo zahteval, da odpustijo trenerja Luisa Enriqeuja, saj bi v nasprotnem primeru lahko odšel sam. Prvi zvezdnik Barcelone je kasneje sicer (pričakovano) zavrnil tovrstne govorice in v političnem slogu dodal, da med njim in trenerjem ni nesoglasji, a dobro obveščeni viri o dogajanju na Camp Nouu trdijo ravno nasprotno.

Argentinec je v ponedeljek moral drugo leto zapored čestitati svojemu velikemu rivalu Cristianu Ronaldu, ki ima sedaj v svoji vitrini le še eno Zlato žogo manj od Messija. A morda še bolj kot izbor najboljšega nogometaša na planetu, je zbrano sedmo silo zanimalo, kje bo Messi nadaljeval svojo kariero.

“Ne vem, kaj prinaša prihodnost. Ne morem točno povedati, kaj se bo zgodilo, se bom vrnil v svoj Newells. Ne vem niti, kaj bo naslednje leto, kaj šele ob koncu kariere,” je Messi sprožil nov val govoric in dodal: “Vedno sem govoril, da bi kariero rad zaključil pri Barceloni, nato pa se vrniti v Newells. Toda kdo lahko kaj takega potrdi, posebno v nogometu, kjer se stvari spreminjajo preko noči.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images