CR: Zasluženo sem osvojil Zlato žogo

La liga 21. Jan 201512:30 > 12:30

Ljubljana – Cristiano Ronaldo ne skriva, da ima rivalstvo z Lionelom Messijem pomembno vlogo pri njegovih uspehih. Kljub nogometni popolnosti, Portugalec ne počiva in poskuša še nadgraditi svoje znanje.

“Zagotovo rivalstvo z Lionelom Messijem vpliva na mene, da dam še več od sebe in sem boljši od njega,” Cristiano Ronaldo potrjuje dejstvo, da si v vseh pogledih želi zasenčiti Lionela Messija. “Prepričan sem, da najino rivalstvo motivira tudi njega. To je dobro za mene, za njega in vse igralce, ki si želijo napredovati,” meni Portugalec.

Prvi zvezdnik Reala je pred dnevi v konkurenci Messija in Manuela Neuerja še tretjič v svoji karieri osvojil Zlato žogo. “Messi ima štiri, jaz imam sedaj tri. Tudi najino rivalstvo v lovu na Zlato žogo je zelo dobro za celoten nogomet. Vsi trije smo si zaslužili biti v tem izboru, toda mislim, da sem povsem zasluženo zmagal. Tako jaz kot Real smo imeli zelo dobro sezono,” Cristiano ne dvomi v pravilnost izbora najboljšega nogometaša na svetu.

Na sceno iz dneva v dan prihajajo novi nogometni zvezdniki, ki za zdaj še ne uspejo slediti visokim merilom Ronalda in Messija. Portugalec se bliža 30-letu starosti, a zdi se, da leta (še) ne vplivajo na njegove predstave na igrišču. “Na leto odigram več kot 60 tekem, to je mogoče zgolj zaradi tega, ker pazim na svoje telo. Dobro se prehranjujem, dobro spim in tudi pri tem iščem popolnost. Če ne bi delal tako, ne bi uspel zdržati takšnega neverjetnega tempa,” je prepričan Ronaldo.

Da bi še naprej zabijal kot po tekočem traku, Portugalec iz dneva v dan išče svoje pomanjkljivosti in jih nato vseskozi izboljšuje. “Trenutno želim izboljšati mojo levo nogo, pospešek in proste strele. V zadnjem času pri tem nisem bil najboljši. Vem, da se bo vse vrnilo. Gre se le za to, da se zavedaš, da brez treninga, ni napredka,” dodaja Cristiano Ronaldo.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images