Cristiano dobil svojega naslednika

La liga 22. Jan 201513:29 > 21:12

Ljubljana – Komaj 16-letni Martin Odegaard je naposled izbral svojo novo destinacijo, kjer bo poskušal do potankosti razviti velik talent. Mladi Norvežan bo kariero nadaljeval pri madridskem Realu – sprva bo nastopal za B ekipo.

Bayern, oba kluba iz Manchestra, Arsenal, Barcelona in še marsikdo si je Martina Odegaarda želel v svojih vrstah, a mladenič je na koncu izbral madridski Real. Odegaard je z očetom pred dnevi obiskal špansko prestolnico, ko je očitno padla končna odločitev, da bo kariero po miniaturnem Stromsgosetu nadaljeval pri enem največjih klubov na svetu. Norvežan se bo sprva pridružil B ekipi pod vodstvom Zinedina Zidana, verjetno pa bo ob dobrih igrah že kmalu dobil priložnost tudi v prvi ekipi.

Galaktiki so novico o nakupu mladega nogometaša potrdili tudi na uradni spletni strani, vendar v skopem poročilu niso razkrili podrobnosti prestopa. Znano je zgolj to, da bo Stromsgodset dobil okoli tri milijone evrov.

Odegaard velja za enega največjih talentov na svetu. Avgusta lani je pri petnajstih letih debitiral v dresu norveške članske reprezentance, že pred tem je nastopil tudi v norveški ligi in seveda v obeh primerih postal najmlajši nogometaš z uradnim nastopom. Skupno je nadarjeni vezist za Stromsgodset zbral 23 nastopov in zabil pet zadetkov, za svojo državo pa je nastopil že trikrat.

Strokovnjaki so si enotni in Odegaardu napovedujejo veliko kariero. Začetek je bil izjemen, če bo tako tudi nadaljevanje, bomo še videli, toda brez dvoma mu bodo pri Realu nudili vse potrebno, da postane novi Cristiano Ronaldo. Sloviti Portugalec naj bi že poklical Odegaarda in ga postavil za svojega naslednika. “Čez nekaj let jaz ne bom več zabijal in ti si ta, ki me bo nasledil,” naj bi po besedah nekdanjega soigralca Odegaarda, Martina Ovenstada najboljši nogometaš na svetu sporočil 16-letniku.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images