Bale: Ne vidim se v Unitedu

La liga 28. Jan 201510:57 > 10:59

Ljubljana – Gareth Bale še naprej ostaja v Madridu. Veliko se je govorilo o njegovem prestopu v Manchester United, a očitno govorice niso imele realne osnove, da bi postale kaj več od tega.

Gareth Bale je v soboto v Cordobi po izključitvi Cristiana Ronalda v zaključku srečanja znova dokazal, da se ne boji prevzeti odgovornosti na svoja ramena. Valižan je ostal miren in izkoristil strel iz bele točke, ki je galaktikom prinesla še kako pomembne tri točke. Več kot očitno pa bo Bale tudi v prihodnje nosil dres Reala, čeprav se je v zadnjem času govorilo ravno nasprotno. Mediji so ga selili po Evropi, v zvezi z njegovimi imenom se je največkrat omenjal Manchester United. Kot pravi osrednji igralec zgodbe, se na Old Trafford ne bo preselil.

“Ne morem si sebe predstavljati pri Manchester Unitedu. Številni me sprašujejo, ali sem nesrečen pri Realu in to želim razjasniti enkrat za vedno: srečen sem tukaj, pred menoj je še nekaj let pogodbe in pri tem želim uživati. Osvajamo naslova, navijači me imajo radi, sam uživam in to si še naprej želim početi,” je Bale zavrnil različna namigovanja.

V zadnjem času so časopisne stolpce polnila tudi domnevna nesoglasja med Balom in prvim zvezdnikom ekipe Cristianom Ronaldom. “Med nama ni rivalstva,” je bil jasen Bale: “Imava sestanke, da se pogovorimo o taktiki. Če je prosti strel na levi strani, je jasno, da ga bo izvedel Cristiano, če pa je na desni, ga izvedem jaz. Dobro se razumeva. Ne mislim, da sem požrešen. Na zelenici podajam in zabijam gole. Igramo kot sam želim, mediji pa lahko govorijo kar želijo.”

Galaktike pred prvo tekmo osmine finala Lige prvakov proti Schalkeju, ki si jo 18. februarja oglejte ekskluzivno na SK 1, čaka še nekaj prvenstvenih preizkušenj. Prva že v soboto, ko se bodo doma pomerili z Real Sociedadom (ob 16:00 v živo na SK 1).

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images