Težave Ancelottija pred madridskim derbijem

La liga 3. Feb 20159:38 > 9:38

Ljubljana – Madridski Real v sredo ob 20:45 (v živo na SK 1) čaka zaostala tekma s Sevillo, v soboto pa še veliko bolj pomemben madridski mestni derbi proti Atleticu, ki je v zadnjem času pravi trn v peti galaktikom. Carlo Ancelotti bi lahko ostal brez Jamesa Rodrigueza in Marcela.

Italijanski strateg Reala bo v sredo proti Sevilli znova pogrešal Cristiana Ronalda, ki mora odslužiti še eno tekmo kazni zaradi neumnosti v Cordobi, v soboto pa bo Portugalec že kandidiral za nastop in zagotovo tudi začel srečanje na Vicente Calderonu. Kljub povratku prvega strelca pa Carlo Ancelotti nima mirnega spanca. James Rodriguez in Marcelo, oba člana začetne enajsterice, bosta v primeru rumenega kartona proti Andaluzijcem morala izpustit srečanje proti Atleticu.

Ancelotti ne izključuje možnosti, da bi Kolumbijca in Brazilca ravno zaradi tega proti Sevilli pustil na klopi. “Morda bom naredil tudi to, saj je dejstvo, da za derbi potrebujemo vse razpoložljive moči,” pravi Ancelotti.

Če bo Ancelotti omenjena igralca res pustil na klopi, bo namesto Jamesa priložnost najverjetneje dobil Asier Illarramendi ali pa kar najnovejša okrepitev Reala Lucas Silva, medtem ko bo Marcela zamenjal Fabio Coentrao.

Po drugi strani se Ancelotti dobro zaveda, da bi se v primeru poraza proti Sevilli znašel pod plazom kritik, v kolikor bi na klopi pustil Jamesa in Marcela, tako da bo zanimivo videti, koga bo v sredo poslal na igrišče. Obračun med Realom in Sevillo si v živo oglejte na SK 1.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images