CR: Real proti nikomur ne sme izgubiti 0:4!

La liga 8. Feb 201510:48 > 10:54
Ljubljana – Madridski Atletico v letošnji sezoni še naprej ostaja zaklet za Real. Carlo Ancelotti in Cristiano Ronaldo govorila o najslabši predstavi galaktikov o letošnji sezoni, Diego Simeone pa miri strasti v taboru colchonerosov, ki so po veličastni zmagi s 4:0 znova povsem enakovredno vključili v boj za naslov prvaka. Barcelona se lahko danes na San Memesu Realu znova približa le na točko zaostanka (ob 21:00 v živo na SK 1).
Medtem ko igralci Reala po koncu srečanja niso našli razloga za slabo predstavo in iskali razloge za visok poraz, so bili pri Atleticu v “sedmih nebesih”. Premagati Real s 4:0 pač ni nekaj vsakdanjega. “Moram se zahvaliti svojim igralcem, ki so bili fenomenalni. Imam sijajno skupino nogometašev, ki ve, kaj želi. Želimo nadaljevati s takšno igro in še naprej nizati zmage. Moji igralci so odigrali tako, kot treniramo med tednom. To je bila ena od naših najboljših tekem,” je bil zadovoljen Diego Simeone. Atletico se je z zmago mestnemu tekmecu približal na štiri točke zaostanka.
Začetek slavja za Atletico in začetek konca za Real je z zadetkom v 14. minuti napovedal Tiago: “Realu nismo dali nobene možnosti. Za nas se je vse razpletalo idelano od prve minute. Vedeli smo pa tudi trener nam je dejal, da bodo oni utrujeni, ker so igrali sredi tedna pa smo zaradi tega v visokem tempu igrali od začetka. Vemo, da smo močni pred našimi navijači in to smo danes dokazali. Vse, kar nam je Simeone napovedal pred začetkom tekme, se je med tekmo tudi uresničilo.”


Ancelotti: Najslabših 90 minut, odkar sem trener Reala
“To tekmo je zelo lahko povzeti. Zasluženo so zmagali in bili so boljši v prav vseh elementih igre: imeli so borbeni duh, kvaliteto igranja, organizacija, podaje itd. Mi smo bili prava zmešnjava in izgubili smo vse svoje zračne dvoboje. Nihče izmed naših igralcev ni imel dobre tekme,” je po tekmi resnici v oči pogledal trener Real Carlo Ancelotti in dodal: “Prevzemam odgovornost za to tekmo. To je bilo najslabših 90 minut, odkar sem trener Real M
adrida. Sedaj se moramo učiti iz naših napak, a hkrati ne smemo pozabiti, da smo še vedno na vrhu La lige. To je bila zelo slaba tekma, a imam veliko zaupanja in vere v te igralce.”
Atletico je bil tokrat boljši, a bomo videli na koncu sezone, kdo bo na vrhu La lige. To tekmo so si zaslužili zmagati. Sezona je zelo dolga in La liga bo odločena v samem zaključku. To je bila slaba predstava z naše strani in igralci se tega zavedajo,” pa se Ancelotti v boju za naslov prvaka nikakor ne predaja. 
Po dveh tekmah odsotnosti zaradi rdečega kartona se je v ekipo Reala vrnil Cristiano Ronaldo, ki se tokrat ni naigral: “Moramo se učiti iz svojih napak. To je dan za pozabo, a ostajamo na čelu La Lige in zavedamo se, da se bomo morali boriti do konca sezone. Včeraj smo izgubili in smo zaradi tega frustrirani, a moramo razmišljati pozitivno za naslednjo tekmo, saj samo kljub porazu ostali na prvem mestu lestvice. Čim prej moramo pozabiti na to tekmo, saj proti nobeni ekipi na svetu Real Madrid ne sme izgubiti z 0:4. Manjkala je želja, naš odnos ni bil pravi, nismo bili sveži, niti v fizičnem, kot tudi ne v mentalnem smislu… A ne želimo iskati izgovorov. Moramo dvigniti glave. Nismo igrali kot vodilno moštvo lige.”
Najvišja s 5:0

Za Atletico to ni bila najvišja zmaga proti mestnemu tekmecu. Colchonerosi so galatike leta 1948 ponižali s kar 5:0, kasneje pa do sobotnega večera še štirikrat slavili s 4:0.
Barca na San Sebastianu
V 22. krogu zahtevna naloga čaka tudi tretjega pretendenta v boju za naslov –Barcelono. Katalonci zvečer gostujejo priAthleticuizBilbaa. Baski na svojemSanSebastianule redko oddajajo točke, Barcelona pa v zadnjem času igra odlično. Prava formula za novo nogometno poslastico, ki si joob21:00oglejtev živona SK 1.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images