Messi najboljši strelec, kmalu tudi podajalec

La liga 10. Feb 201510:29 > 10:31

Ljubljana – Lionel Messi v zadnjem času znova igra izjemno. V dresu Barcelone zabija, razigrava in podaja za zadetke svojih soigralcev. V Baskiji se je z dvema novima podajama na vrhu najboljših podajalcev španske lige vseh časov izenačil z Luisom Figom.

Barcelona je v nedeljo kultni San Memes zavila v črnino. Lionel Messi, Neymar in Luis Suarez so poskrbeli za visoko zmago Kataloncev s 5:2. Za Barcelono je to prva zmaga v Baskiji po petih letih, kar dovolj pove o tem, kako neugodna so gostovanja na pri Athleticu. Ob Urugvajcu in Brazilcu je na igrišču znova blestel tudi Messi, ki je zabil zadetek in dodal še dve podaji.

Argentinec ima po novih dveh asistencah na svojem računu že 105 podaj v španskem prvenstvu, s čimer se je na prvem mestu najboljših podajalcev izenačil z Luisom Figom. Zelo blizu Messiju sta tudi dva njegova soigralca – Xavi jih ima na svojem računu 95, Dani Alves pa tri manj.

Messi je s skupno 12 podajami tudi na prvem mestu najboljših podajalcev v letošnji sezoni, medtem ko si drugo mesto delita Denis Čerišev (Villarreal) in Cristiano Ronaldo z devetimi.

Ekipo Luisa Enriqueja po gostovanju v Baskiji sedaj čakajo tri tekme na Camp Nouu. Najprej v sredo v kraljevem pokalu Villarreal, v nedeljo v prvenstvu Levante, šest dni kasneje pa še Malaga. Lepa priložnost za Barcelono, da si še okrepi samozavest pred ključnim delom sezone. Le tri dni po obračunu z Malago Katalonci odhajajo v Manchester, kjer se bodo v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov udarili s Cityjem.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images