Rakitić: Enrique ostaja šef na Camp Nouu

La liga 3. Mar 201513:03 > 13:05

Ljubljana – Razmere na katalonskem nogometnem svetišču se počasi umirjajo, vseeno se nogometaši Barcelone še vedno soočajo z vprašanji, kdo je pravi vodja slačilnice. Trener Luis Enrique ali prvi zvezdnik Lionel Messi. Ivan Rakitić vehementno zatrjuje, da prvi.

“Luis Enrique je šef in on ve, kaj je najboljše. Vsi verjamemo vanj,” je Ivan Rakitić zatrdil za Sportske Novosti in nadaljeval: “Naš uspeh se skriva v tem, da smo vsi za enega in eden za vse. Danes je Real pred nami, toda pot je še dolga. Mi razmišljamo zgolj o sebi, saj ni potrebe, da bi razmišljali o Realu. Verjamemo, da je vse mogoče.”

Hrvaški reprezentant je po prihodu iz Seville prvi del sezone še lovil staro formo, v zadnjem času pa igra vse bolje, kar je dokazal tudi z zadetkom in podajo na zadnjem prvenstvenem obračunu proti Granadi. “Rad bi, če je taka želja Boga, še dolgo let ostal pri Barceloni. Lahko se je navaditi na življenje v Barceloni. Klub ima več let iste ideje in cilje, tega ne spreminjajo. Moraš vedeti, ali se boš vklopil ali ne. Odločil sem se, da si to želim bolj kot vse drugo in prepričan sem, da lahko dam še več od sebe in igram še na višjem nivoju,” je prepričan Rakitić.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images