Perez: Ancelotti ostaja trener Reala

La liga 13. Mar 201511:36 > 11:37

Ljubljana – Madridski Real na zadnjih tekmah ne blesti, navijači zahtevajo spremembe, mediji iščejo razloge za slabe igre, vseeno pa je predsednik Florentino Perez izrazil podporo Carlu Ancelottiju, ki ima pred El Clasicom le še eno tekmo (v nedeljo ob 21:00 v živo na SK 3 gostijo Levante), da prebudi svoje zaspane zvezdnike.

Po drugem zaporednem porazu so španski mediji na čelu s slovito Marco že napovedali, da so Carlu Ancelottiju šteti dnevi na klopi Reala . “Če ne dobi El Clasica, bo kmalu spakiral kovčke,” so se v četrtek glasili naslovi senzacionalističnih člankov na Pirinejskem polotoku. Predsednik galaktikov Florentino Perez očitno nezadovoljen s tovrstnim početjem sedme sile je nemudoma sklical izredno novinarsko konferenco, na kateri je dementiral tovrstno pisanje. “Ne glede na vse, Ancelotti ostaja,” se glasi glavno sporočilo Pereza.

“Verjamem v trenerja in igralce. Carlo Ancelotti je najboljši trener na svetu. Malce je presenečen s slabimi rezultati v preteklosti, toda verjame v svoje igralce. Ne glede na to slabo atmosfero okoli kluba, je osredotočen na svoje delo,” predsednik Reala še naprej povsem zaupa italijanskemu strokovnjaku.

Ob porazu s Schalkejem je svoje povedala tudi razvajena madridska publika. Cristiano Ronaldo in ostali zvezdniki so bili tarče glasnih žvižgov, ob koncu srečanja pa je moral kapetan Iker Casillas soigralce celo zadržati na igrišču, preden so odvihrali v slačilnico. “Želim, da navijači podprejo igralce. Preveč je ljudi, ki nam želijo slabo. Gareth Bale je eden od najboljših igralcev na svetu, nadejam se, da bo dobil podporo. Kot tudi Iker Casillas, prehitro pozabljamo, kaj je Iker naredil za ta klub,” nadaljuje Perez: “Še nikoli nismo osvojili štirih lovorik v eni sezoni, ta trener in igralci tvorijo pomemben del naše zgodovine.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images