Benzema o najtežjih dneh svoje kariere

Ljubljana – Navijači madridskega Reala v zadnjem času niso bili najbolj zadovoljni z učinkom Karima Benzemaja, ki se je tudi sam pokesal za slabe igre.

Po odhodu Gonzala Higuaina v Napoli je Karim Benzema čez noč postal prvi napadalec Reala, vendar Francoz ponujene priložnosti ni najbolje izkoristil. Njegova strelska forma je daleč od tistega, kar bi si želeli navijači in tudi on sam. Za svoj “bleščeče” predstave si je v letošnji sezoni že prislužil žvižge s tribun Santiaga Bernabeua. Benzema je strelski post prekinil vsaj v majici francoske reprezentance (pred tem ni zadel kar 1200 minut), ki ji je pomagal do uvrstitve v dodatne kvalifikacije za SP 2014.

Francoz se nadeja, da bo strelsko formo popravil tudi v majici galaktikov. “To je bil za mene najtežji del moje kariere. Toda za meno je deset dobrih dni v majici francoske reprezentance. Težko je bilo, toda nikoli nisem nehal verjeti v svoje sposobnosti. Nikoli nisem izgubil morale,” je po koncu reprezentančnega premora razkril Benz in se dopolnil: “Lepo je bilo znova zabiti za Francijo in odigrati dobro na dveh tekmah.

Benzema se je po koncu reprezentančne akcije vrnil v Madrid, že v soboto ga z Realom čaka domači obračun z Malago (ob 16.00 v živo na SK 1), v sredo pa pomemben obračun v Ligi prvakov, ko v Madrid prihaja Juventus (ob 20.45 v živo na SK 1).

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images