Ob 20:45 na SK1: Oblak gosti razigranega Messija

La liga 14. Okt 20179:54 > 10:06
Aitor Alcalde, Getty Images

Slovenski reprezentančni vratar, ki je letos v izboru za zlato žogo, se bo nocoj pomeril proti igralcu, ki je resen kandidat, da omenjeno nagrado dobi. Atletico Madrid proti Barceloni, v živo na Sportklubu.

Getty Images/Maurizio Lagana

Barca ima po sedmih krogih popoln izkupiček, pred velikim tekmecem Realom ima že kar sedem točk prednosti, pred Atleticom šest, pred najbližjo zasledovalko Sevillo pa pet.

Diego Simeone pa vseeno trdi, da moštvo Ernesta Valverdeja še ni na ravni Reala. “Barca igra odlično. Imajo zmagovalno mentaliteto in odlično so se prilagodili po odhodu Neymarja. A vseeno mislim, da razlika na vrhu ni realna, najboljše moštvo v ligi je še vedno Real,” je dejal Argentinec.

Slednji je med tednom navijal za Messija, ki je njuno državo lastnoročno odpeljal na svetovno prvenstvo, tokrat pa upa, da rojak ne bo tako razpoložen za igro. Izjemni Messi je na 34 medsebojnih tekmah v mrežo Atletica poslal kar 27 žog.

Atletico Barcelone ni premaga na zadnjih 14 prvenstvenih tekmah, Simeone pa je, odkar je prevzel Atletico, proti Barci izgubil že enajstkrat. Vsekakor ga tudi tokrat čaka težka naloga.