Ali bo Camp Nou dobil novo ime?

La liga 21. Okt 201716:47 > 16:48
Alex Caparros, Getty Images Sport

Predsednik Barcelona Josep Maria Bartomeu je razkril, da bodo člani katalonskega kluba v bližnji prihodnosti glasovali o možnosti prodaje imena kultnega stadiona Camp Nou.

V načrtu je tudi renovacija stadiona, o kateri se govori že kar nekaj časa. Bartoemu je razkril, da bo prenova stala približno 600 milijonov evrov, prav zaradi visokih stroškov pa je možna tudi prodaja imena kultnega prizorišča.

Pogovori ob iskanju novega imena za stadion Camp Nou potekajo zelo dobro,” je povedal Josep Maria Bartomeu.

Camp Nou je Barcelonin dom vse od leta 1957, stadion pa je leta 1982 gostil tudi finale svetovnega prvenstva. Deset let kasneje so na njem potekale Olimpijske igre, katalonski ponos pa je gostil tudi dva finala lige prvakov (1989,1999).

Bartomeu je prvič spregovoril tudi o političnih razmerah v Kataloniji in poudaril, da s klubom ne bo nihče nikoli manipuliral v politične namene. Vse se seveda nanaša na odigrano tekmo z Las Palmasom, ko so bile tribune Camp Noua zaradi izgredov ob referendumu za neodvisnost Katalonije prazne. Klub je sicer zaprosil za preložitev tekme, a je španska nogometna zveza prošnjo zavrnila.

Nihče ne sme niti posumiti v vpletenost nogometnega kluba Barcelone v politične igre. Zagovarjamo demokracijo, ob enem pa tudi pravico do svobode odločanja in svobode govora,” je sklenil Bartomeu.