Barcelona bo Messiju ponudila "doživljenjsko" pogodbo

La liga 21. Okt 201718:59 > 19:00
getty images/david ramos

Izvršni direktor Barcelone Oscar Grau je po skupščini kluba potrdil, da bodo Katalonci svojemu glavnemu igralcu Lionelu Messiju ponudili "doživljenjsko" pogodbo.

Argentinski zvezdnik je sicer dogovor o podpisu nove štiriletne pogodbe z Barcelono dosegel julija, a nogometna javnost na uradni podpis še vedno čaka.

Klubska skupščina zato ni minila brez vprašanj o prihodnosti Lionela Messija, izvršni direktor Oscar Grau pa je zatrdil, da bo katalonski ponos argentinskemu čarovniku ponudil podobno pogodbo kot kapetanu Andresu Iniesti, ki je zvestobo Barceloni na novo obljubil prejšnji mesec.

Messi je junija podpisal novo štiriletno pogodbo, a mu bo klub v kratkem ponudil doživljenjsko pogodbo,” je dejal Grau in dodal: “Naša ideja je taka, da Leo, ki je v Barceloni od otroštva, pri nas ostane do konca življenja. Je naša ikona. Po koncu kariere si želimo, da ostane tesno povezan s klubom.

Messi je v vrste Barcelone prestopil kot 14-letnik, v članski ekipi Barcelone pa spisal eno izmed najuspešnejših zgodb v zgodovini športa. Argentinec se je osemkrat razveselil naslova v španski LaLigi, petkrat je z Barcelono slavil v Kraljevem pokalu, petkrat pa je s katalonskim ponosom osvojil tudi ligo prvakov.