Poškodbe priložnost Barce, da pokaže nov biser?

La liga 3. Nov 201714:55 > 14:55
Getty Images

Barcelona je v zaradi poškodb ostala brez treh vezistov, kar ni nujno slaba stvar, saj je na površje priplaval nov mladi biser.

Barcelona je na obračunu z Olympiacosom v 4. krogu lige prvakov ostala brez Sergija Roberta in Andrea Gomesa, že od prej pa je odsoten Andres Iniesta. Ernesto Valverde bo imel za obračun proti Sevillii tako na voljo le tri veziste (Busquets, Rakitić, Paulinho), po potrebi je tu še Denis Suarez, a vsi govorijo le o enemu od najsijajnejših biserov iz La Masie, ki v zadnjem času ni proizvedla prav veliko nogometašev za prvo ekipo.

Govora je o Carlesu Aleni, ki bi se proti Andaluzijcem utegnil znajti vsaj na klopi. Mladi 19-letni Katalonec trenutno igra za drugo ekipo Barcelone in čaka na svojo priložnost. Da v klubu veliko pričakujejo od njega, priča tudi odkupna klavzula v višni 75 milijonov evrov.

https://youtube.com/watch?v=oQbC2hTv9yY

Alena sicer nima sreče, da bi igral v obdobju, ko je Barcelona na igrišče pošiljala svoje igralce, kot pred desetimi leti, navijači pa se vseeno nadejajo, da bodo na igrišču že kmalu znova videli rojenega Katalonca, ki je na Camp Nou prišel s sedmimi leti.

Alena je za prvo ekipo Kataloncev debitiral pred 11 meseci in že na svojem debiju v kraljevem pokalu proti Herculesu s sijajnim zadetkom pokazal svoje znanje. Katalonci pravijo, da ima vse – inteligenco in tehnično znanje, da zaigra v vezni vrsti Barcelone, ob tem je vzgojen v La Masiji in navijači že komaj čakajo, da na igrišču vidijo “naslednjo veliko stvar” Barcine šole. Na potezi je Valverde.