Zidane: Ronaldo ne zadeva, a v trenutku odloči

La liga 6. Nov 20179:57 > 9:58
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je po zmagi svoje ekipe proti Las Palmasu dejal, da je bila to ena izmed najbolj pomembnih zmag ekipe iz prestolnice v letošnji sezoni.

Kraljevi klub je samo v štirih dneh zabeležil dva težka poraza – najprej proti Gironi v domačen prvenstvu, kasneje pa še v skupinskem delu lige prvakov proti Tottenhamu. Zato je bila nedeljska zmaga proti Las Palmasu pred reprezentančnim premorom še kako pomembna.

“Po tem, kar se nam je dogajalo na zadnjih tekmah je važno samo, da smo zmagali. Vsi nogometaši ne bodo dobili priložnosti za počitek, saj morajo v svoje reprezentance, ostali bodo imeli dva dni počitka in potem bomo šele razmišljali o naslednji tekmi. Začetek sezone ni bil tako slab, je pa res, da smo popustili na zadnjih tekmah, zato je bilo pomembno, da smo slavili,” je dejal trener Zinedine Zidane.

Francoski strokovnjak je povedal še, da ga ne skrbi, da Cristiano Ronaldo in Karim Benzema nista našla še prave strelske forme.

Ronaldo ne dosega zadetkov, a je neverjetno koristen, ko napoči pravi čas zanj in on je tisti, ki dela razliko. Vemo, da je rad med strelci, a Iscov zadetek smo dosegli po njegovi podaji. Zdaj asistira, jutri bo zadeval. Nogomet se spreminja, a sem prepričan, da bosta z Benzemajem hitro našla strelsko formo.”

Real je trenutno na tretjem mestu v domačem prvenstvu, za vodilno Barcelono zaostaja za kar osem točk.