Real na Otoku našel prvo zimsko okrepitev?

La liga 10. Nov 201715:53 > 15:55
Getty Images/Ross Kinnaird

Pri madridskem Realu se že pripravljajo na prihajajoči zimski prestopni rok, v katerem naj bi v šansko prestolnico prišel tudi Juan Mata.

Tako španski kot angleški mediji pišejo, da so galaktiki in rdeči vragi že začeli pogovore za prestop Juana Mate. Slednji je v mlajših selekcijah že nosil dres Reala, eno sezono celo nastopal za Castillo, praga članske ekipe pa ni prestopil. Mata je iz Castille odšel v Valencio in si na Mestalli ustvaril svoje ime.

Španec se je nato preselil k Chelseaju, kjer se ni najbolje ujel z Josejem Mourinhem, s katerim znova sodeluje na Old Traffordu. Čeprav je minulo sezono dobil kar nekaj priložnosti za dokazovanje, je zadnjih nekaj tekem znova v nemilosti Portugalca.

Angleški mediji so prperičani, da je to dovolj jasen znak, da Mourinho na Mato ne računa več. Ker Špancu prihodnje poletje poteče pogodba, lahko rdeči vragi z njim nekaj zaslužijo le v primeru prodaje v januarskem prestopnem roku. Tega se dobro zavedajo tudi v Madridu in se nadejajo, da zanj ne bo potrebno odšteti astronomske odškodnine.

Glede na zgodovino Mate, njegove lastnosti in tehnične karakteristike, v Madridu verjamejo, da bi se brez večjih težav vklopil v ekipo in stil igre Zinedina Zidana, mentaliteto in delovanje kluba pa tako ali tako pozna že iz mladinskih časov.