V Španiji vse v znamenju največje tekme na svetu

Španija – Real Madrid ima priložnost, da se z zmago izenači z Barcelono po številu osvojenih točk, Barça pa bi seveda ob zmagi imela že šest točk naskoka pred svojim največjim rivalom. Srečanje si v neposrednem prenosu lahko ogledate na Sport Klubu 1, od 18.00 ure dalje.


Gerardo Martino, trener Barcelone, ne skriva da bo šel s svojim moštvom na zmago. “Želimo igrati dober nogomet in imeti žogo veliko v svoji posesti. Seveda bo to pustilo več prostora za protinapade Real Madrida, zato moramo biti pazljivi v fazi gradnje napada. Ko ima nasprotnik igralce kot so Ronaldo, Bale, Di Maria in Benzema, seveda veliko tvegaš, vendar to je tveganje, ki ga moramo sprejeti.”

Kaj lahko bi se zgodilo, da bo na klopi ostal bodisi Xavi, bodisi Andres Iniesta. “Včasih naša širina kadra povzroča krivico nekaterim nogometašem, ampak tako pač je. Če bi lahko na igrišče postavil še enega nogometaša, bi ga, tako pa moram enega pustiti na klopi,” je dejal Martino. Obstaja tudi možnost da bi na klopi ostal Cesc Fabregas, vendar glavni trener “blaugrane” namiguje, da naj bi nekdanji mož Arsenala začel v prvi enajsterici.
Carlo Ancelotti, trener “galaktikov” se zanaša na to, da so njegovi varovanci vajeni igrati na Camp Nouu, saj so zadnjo tekmo tam dobili s 3:1 v kraljevem pokalu. “Videl sem vse Clasice zadnjih let. Pod taktirko Joseja Mourinha je Real Madrid začel slabo, nato pa močno napredoval. Igralci bodo samozavestni, saj so zadnjo tekmo tam dobili.” Končne enajsterice trener Madridčanov na tiskovni konferenci še ni imel v glavi, saj se je odločil po zadnjem treningu. Večjih težav s poškodbami ni, edini vprašljiv za začetek srečanja je Gareth Bale. Ancelotti je dejal še, da nima nobenega posebnega načrta za kateregakoli posameznika pri Barceloni, saj imajo enostavno preveč kvalitetnih nogometašev.
V senci velikega dvoboja, ki je na sporedu ob 18.00, z neposrednim prenosom na Sport Klubu 1, bodo odigrana še srečanja med Malago in Celta Vigo ob 16.00, zvečer pa se bo najprej Elche pomeril z Granado, povsem za konec pa še Levante Espanyolom. Z izjemo El Clasica bodo vse tekme v neposrednem prenosu na tretjem programu Sport Kluba.
Primera division, 10. krog


16.00
Malaga – Celta Vigo

18.00
Barcelona – Real Madrid

20.00
Elche – Granada

22.00
Levante – Espanyol

Author: Matija Kosmač; Foto: Gettyimages