Alonso: Ronaldo bo zadeval, ko bo najbolj potrebno

La liga 24. Nov 20178:47 > 8:47
Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Nekdanji zvezdnik madridskega Reala Xabi Alonso verjame, da se lahko kraljevi klub še vedno dokoplje do naslova španskega prvaka, čeprav je prednost Barcelone že zelo zajetna.

Real po 12. krogih zaseda tretje mesto na lestvici z desetimi točkami zaostanka za vodilno Barcelono. Navijače belega baleta morda še bolj kot visok zaostanek skrbi skromna strelska forma prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki se je na osmih odigranih tekmah le enkrat vpisal med strelce. Xabi Alonso ne dvomi, da bo Portugalec že kmalu znova zabijal kot po tekočem traku.

Ne dvomim, da bo Ronaldo v najpomembnejših trenutkih sezone tukaj. Bil je fantastičen v zaključku minule in ko ga je klub potreboval, se je vedno odzval. On je tekmovalno nastrojen in motiviran je, da je najboljši, kot je tudi vedno bil,” je dejal Alonso in pripomnil: “V La ligi je ostalo še veliko tekem in vse se lahko zelo hitro spremeni. Razlika med Realom in Barcelono je velika, toda Barco čakajo težke tekme. Na srečanju na Santiago Bernabeuu se vse lahko spremeni. Zidanova ekipa je zelo dobra in vse se lahko zgodi.”

Real v soboto gosti Malago (ob 16:15 v živo na SK 1), Barcelono pa v nedeljo čaka derbi proti drugouvrščeni Valencii (ob 20:45 v živo na SK 1).