Barcelona in Koulibaly – tokrat kaj več od ugibanj?

La liga 4. Dec 201711:28 > 11:31
Francesco Pecoraro/Getty Images

Branilec Napolija Kalidou Koulibaly je na naslovnice spletnih strani spet prišel zaradi tega, ker ga italijanska sedma sila povezuje s prestopom v Barcelono. O tem pišeta tudi španska Diario Sport in Mundo Deportivo.

Nova ugibanja o prestopu iz Napolija v Barcelono so še okrepile kadrovske težave v obrambi pri aktualnih španskih podprvakih. Samuel Umtiti naj bi manjkal dva meseca, poškodovani Argentinec Javier Mascherano pa je na izhodnih vratih kluba.

 Tako je Ernesto Valverde ostal brez pomembnih igralcev, ki bi mu koristili pri rotiranju ekipe, tako da je Senegalec, sicer vreden okoli 60 milijonov evrov, spet povsem realna možnost za odkup ob zimskem prestopnem roku.

Koulibaly je v Napoli prišel leta 2014, ko ga je iz svojih vrst pustil belgijski Genk. V tem času se je utrdil v prvi enajsterici sinjemodrih, ki letos napadajo naslov italijasnkih prvakov.

Poleg “blaugrane” naj bi se za obrambni steber Napolija ogreli pe Chelsea, Arsenal, Liverpool in Manchester City, a naj bi bil po pisanju tujih medijev 26-letnih vendarle najbliže selitvi v Katalonijo.