FourFourTwo: Oblak je najboljši vratar na svetu

La liga 16. Dec 201710:52 > 10:55
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Ugledna mednarodna nogometna revija FourFourTwo je Jana Oblaka razglasila za 12. najboljšega nogometaša na svetu, prvega med vratarji.

Getty Images/Maurizio Lagana

“Pozor, to je najboljši vratar na svetu: steber zanesljivosti Atletica iz Madrida in vratar, kateremu je usojena zgodovinska veličina. Po več letih javnost naposled prepoznava, kakšno vlogo Jan Oblak igra v mogočni Atleticovi obrambi.”

“Razlog? Atleticova obramba ni več tako neprebojna. Zaradi tega je Oblakova vloga bolj očitna. Njegova prezenca je bolj opazna in občutna kot je bila v prejšnjih letih. Medtem, ko Juanfran in Godin nazadujeta, Oblak postaja le vse boljši in raste z odgovornostjo, ki mu je bila položena v roke.”

“Danes je večji in močnejši kot kdajkoli prej. Dostikrat deluje kot lepilo, ki Atleticovo obrambo drži skupaj. Morda ni najvišji, vendar pa je njegova sposobnost, da gol naredi čim manjši, zares osupljiva,”
so zapisali pri FourFourTwo, kjer so na prvo mesto med nogometaši postavili Lea Messija, na drugo Cristiana Ronalda in na tretje Neymarja.