Real Madrid: Zidane trdno v sedlu, Benzema pred odhodom

La liga 28. Dec 201710:40 > 10:47
Denis Doyle, Getty Images

Navijači, mediji in stroka so si enotni: nekdo bo pri madrdiskem Realu ob koncu letošnjega koledarskega leta moral plačati ceno slabih rezultatov.

Nekdo torej mora plačati ceno slabih rezultatov, a že zdaj je jasno, da to ne bo Zinedine Zidane, ki ima čas do konca sezone, da svoje moštvo spet spravi na zmagovalne tirnice, v nasprotnem primeru pa se bo začel tresti tudi njegov trenerski stolček. Francoz v Realu uživa veliko zaupanje, saj je v moštvu deloval kot nogometni superzvezdnik, v prvih dveh trenerskih sezonah pa dvakrat osvojil ligo prvakov. 

Navijači galaktikov se z zaupanjem v Zidana strinjajo, a vseeno zahtevajo, da se nekaj spremeni. Zato se je kot prvi na kocki znašel Karim Benzema, ki je na 12 tekmah španskega prvenstva dosegel le dva zadetka, pa čeprav je celotna napadalna vrsta pri Realu dosedanji del sezone odigrala pod pričakovanji.

Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images

Navijači svojim ljubljencem še vedno očitajo poraz na el clasicu s 3:0, zaradi katerega imajo Madridčani kar 14 točk zaostanka za vodilno Barcelono, kar pomeni, da je naslov prvaka skoraj že izgubljen. 

Benzema bo tako že v januarskem prestopnem roku na spisku nogometašev, ki se jih Real želi znebiti, bržčas pa se mu bosta tam pridružila tudi Marcelo in Gareth Bale. Za Marcela vodilni možje Reala upajo, da gre le za padec v formi in da se bo med prazniki dodobra spočil in spet prišel v zmagovalno formo.