Na zelenico (končno) prihaja najdražja okrepitev Barce

La liga 3. Jan 20189:44 > 10:01
Getty Images/Manuel Queimadelos Alonso

Mladi francoski nogometaš Ousmane Dembele, ki je meseca avgusta lani za 105 milijonov evrov prestopil iz Dortmunda v Barcelono, se je končno opomogel po poškodbi zadnje stegenske mišice. Njegov povratek je predviden za tekmo domačega prvenstva ta konec tedna.

20-letni francoski čudežni deček Ousmane Dembele je pozornost velikih klubov dobil že takrat, ko je bil član francoskega Rennesa, sledil je prestop v Dortmund, kjer pa je preživel le eno sezono. 

Barcelona je bila tista, ki se je močno potrudila, da Dembeleja spravi v svojo ekipo kot zamenjava za Neymarja, ki je odšel v PSG. Francoz svojega razkošnega talenta ni uspel pokazati, saj je v La ligi odigral le dve tekmi in eno tekmo v ligi prvakov.

Poškodbi zadnje stegenske mišice na tekmi proti Getafeju je sledila operacija na Finskem, ta pa ga je od zelenic zadržala pol leta. Njegov uradni povratek bo že v nedeljo, še prej pa lahko na kakšno minuto računa že na pokalni tekmi proti Celta Vigu v četrtek.

Dembele je za francosko reprezentanco odigral sedem tekem, a njegov prestop v Barcelono je bil drugi najdražji v zgodovini nogometa.