Vrnitev Coste z zadetkom in zmago Atletica

La liga 3. Jan 201821:50 > 22:16
Twitter

V Španiji sta že bili odigrani prvi tekmi osmine finala španskega pokala. Napredovanje sta si praktično že zagotovila dva prvoligaša Atletico Madrid in Alaves.

 Atletico Madrid se je na prvi tekmi osmine finala pomeril v gosteh z nižjeligašem Lleido, ki pa proti rdeče-belim niso imeli pravih možnosti. Izgubili so namreč s 4:0 in si že na prvi tekmi priigrali previsok zaostanek za kakšno morebitno presenečenje.

Tekma je bila v znamenju vrnitve dveh nogometašev, ki sta čakala, da se izteče leto 2017, ko bosta lahko Diego Costa in Victor Vitolo lahko oblekla rdeče-beli dres. Oba sta na tekmi proti Lleidi dobila priložnost v drugem polčasu. Vitolo je v igro vstopil v 59. minuti, napadalec Costa pa v 64. minuti in samo pet minut pozneje je že zatresel nasprotnikovo mrežo.

Prvi zadetek na tekmi je dosegel v 33. minuti Diego Godin, samo štiri minuti pozneje je na 2:0 povišal Fernando Torres. Zadnji četrti zadetek na tekmi pa je dosegel v 92. minuti še en rezervist Antoine Griezmann.

Na drugi tekmi je Alaves v gosteh premagal Formentero s 3:1. Armedin Demirović je za goste dosegel dva zadetka, za izenačenje domačih je poskrbel Javier Rosa. Končni rezultat je v 81. minuti postavil Munir El Haddadi.