Ronaldo: V mojih časih je bilo težje

La liga 5. Jan 201815:16 > 15:18
Philipp Schmidli, Getty Images

Brazilski Ronaldo je razkril svoje mišljenje o dominaciji Cristiana Ronaldo in Lionela Messija, rekordnem prestopu Neymarja in svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Ronaldo je v svoji karieri osvojil dve Zlati žogo in tri Fifine nagrade za najboljšega nogometaša sveta. Brazilec je prepričan, da je bilo v njegovih časih veliko več resnih pretendentov za individualne nagrade, kot danes oziroma zadnje desetletje, ko sta večino lovorik pobrala Cristiano Ronaldo in Lionel Messi.

Ne bi želel zmanjševati uspehe Ronalda in Messija, toda v moji generaciji je bila konkurenca veliko večja. Imeli ste Zidana, Rivalda, Fige, mene, kasneje tudi Ronaldinha. To je bila generacija, v kateri je bilo veliko težje biti najboljši,” je za Bild dejal “pravi Ronaldo”.

Ambasador Reala se je dotaknil tudi prestopa Neymarja. Tudi Ronaldo je zapustil Katalonijo in odšel v Inter, nedavno pa kritiziral upravo Barcelone in njen odnos do brazilskih nogometašev. “Ne vem, kaj se je dogajalo v ozadju, morda so bile težave z upravo kluba, kot pri meni. Neymarjev odhod ima veliko paralel z mojim odhodom leta 1997. V Inter sem odšel, ko je bila italijanska liga veliko močnejša, kot je danes francoska,” je nadaljeval Ronaldo.

Brazilec med glavnimi favoriti za zmago na svetovnem prvenstvu v Rusiji vidi tudi svojo Brazilijo, ki je navduševala v južnoameriških kvalifikacijah. “Brazilija je znova močna. Odkar je prišel novi selektor Tite, obstaja določen načrt igre, ki se ga ekipa drži. Napredek se jasno vidi, ekipa je kompaktna, motivirana in igra hitro. Selecao je vrnil spoštovanje in znova igra odličen nogomet. Nemčija je prva na Fifini lestvici in zato prvi favorit. Tu sta še Španija in Brazilija,” je sklenil dvakratni svetovni prvak.